به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ مراسم اعطای جایزه رومی بعد ازظهر چهارشنبه بیست ویکم بهمن ماه ۱۳۹۴ در سالن همایش اصلی قصر دانشگاه مونستر برگزار شد. جایزه کتاب سال رومی همه ساله توسط بنیاد مطالعات اسلامی در آلمان به مطالعات خلاقانه در حوزه مطالعات اسلامی اعطا می شود. هدف از اعطای این جایزه حمایت، تشویق و معرفی مطالعاتی است که می کوشند فهمی عمیق، معتدل و پایبند به مبانی از اسلام ارائه کنند. این جایزه به مبلغ پنج هزار یورو هرساله به یکی از بهترین کتاب های تالیف شده به زبان آلمانی در سال قبل از اعطای جایزه؛ تعلق می گیرد.
این مراسم با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط دکتر چفلی آدمی از محققین مقطع فوق دکتری موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مونستر و در پی آن با سخنان افتتاحیه دکتر ایمانی پور عضو موسس و رئیس افتخاری بنیاد مطالعات اسلامی در آلمان آغاز شد. دکتر ایمانی پور علاوه بر تبیین نگاه و رویکرد بنیاد مطالعات اسلامی، جایزه کتاب سال رومی را محملی برای حمایت از اندیشه اصیل اسلامی خواند و خاطر نشان نمود که بنیاد می کوشد با اعطای این جایزه به ساختار مطالعات اسلامی در منطقه آلمانی زبان به سهم خود جهت دهد.رایزن فرهنگی ایران در آلمان در ادامه اظهار داشت ؛ جهان معاصر بیش از هر زمان دیگری نیازمند تفکرات معتدل و خرد گراست. وی با توجه به نقش ادیان در جوامع بشری؛ترویج قرائت های جامع و رحمانی از دین را امری ضروری و اجتناب نا پذیر شمرد.
سخنران بعدی پروفسور نِلِس رئیس دانشگاه مونستر بود. وی ابتدا با تاکید بر اهمیت تاسیس گروه های الهیات اسلامی در آلمان به تاریخچه شکل گرفتن موسسه الهیات اسلامی دانشگاه مونستر پرداخت و تاکید نمود که این موسسه بیشترین دانشجوی الهیات اسلامی در میان تمام گروه های موجود را داشته و پس از مونستر دانشگاه فرانکفورت با حدود ۴۰۰ دانشجو یک دوم ظرفیت مونستر را داراست. پروفسور نلس با تشکر از اعتماد بنیاد مطالعات اسلامی به این دانشگاه از تاسیس کرسی استادی مطالعات شیعی توسط بنیاد در این دانشگاه قدردانی نموده و اعطای جایزه کتاب سال به یکی از اساتید گروه مطالعات اسلامی مونستر را نشان همکاری و اعتماد متقابل میان بنیاد مطالعات اسلامی و دانشگاه مونستردانست. پروفسور نلس با تاکید بر این که درک واحدی از اسلام وجود ندارد توضیح داد که دقیقا به همین دلیل تلاش برای تربیت دانشورانی که اسلام را در خور روزگار معاصر درک کنند اهمیت می یابد.
پس از اجرای برنامه کوتاه موسیقی عرفانی، دکتر مهدی اصفهانی به عنوان رئیس بنیاد مطالعات اسلامی در آلمان به مراحل گزینش جایزه کتاب سال توسط بنیاد و رویکرد این نهاد در انتخاب اثر برگزیده پرداخت. دکتر اصفهانی تاکید کرد که روزگار معاصر و اروپای قرن ۲۱ بار سنگینی از تجربه برخورد با مسلمانان را به دوش می کشد. انسان مسلمان در چنین جامعه ای ناگزیر از درکی از اسلام است که به او در تعاملی هرچه انسانی تر با جهان بصیرت ببخشد.
در ادامه مراسم پروفسور اوده استاد راهنمای آقای دکتر کریمی در دانشگاه فرانکفورت با اشاره به تاریخ و فرهنگ و ادب غرب و شرق از خاطرات آشنایی خود با آقای دکتر کریمی در دانشگاه فرایبورگ سخن گفت و توانایی های مختلف ایشان در حوزه فلسفه، عرفان، الهیات اسلامی و مطالعات قرآنی را ستود. پروفسور اوده در ضمن بیانات خود به سخنی از گوته اشاره کرد که شرق و غرب را دو سوی غیر قابل انفکاک روح انسانی می خواند. پروفسور اوده این خصلت را در فعالیت علمی دکتر کریمی ردیابی نمود و اشاره کرد که گویی دکتر کریمی به قصر با شکوه حکمت راه یافته و با دو بال شرق و غرب؛ آن را طواف کرده و اکنون با ما از حاصل این دیدار سخن می گوید.
پس از سخنان پرفسور اوده مراسم اعطای نشان ویژه جایزه رومی ؛ لوح و جایزه نقدی انجام پذیرفت و در پایان برنامه؛ دکتر کریمی به ایراد سخن پرداخت. وی علاوه بر قدردانی از بنیاد مطالعات اسلامی، دانشگاه و خانواده خود به برخی پرسش های پیش روی الهیات اسلامی در روزگار معاصر پرداخت و از پیچیدگی راه پیش روی این مطالعات در منطقه آلمانی زبان سخن گفت.
گفتنی است که پروفسور خورشیده رئیس موسسه مطالعات اسلامی مونستر با ارسال پیامی از عدم شرکت در این نشست به دلیل سفر کاری پیش آمده عذر خواهی نمود و علاوه بر قدردانی از تلاش های علمی دکتر کریمی از بنیاد مطالعات اسلامی برای اعطای جایزه و برگزاری این مراسم تقدیر نمود. این برنامه با یک اجرای کوتاه دیگر از گروه موسیقی عرفانی و پذیرایی از حضار خاتمه یافت.
نظر شما